Feldbinder

Europas största tanktillverkare

Om feldbinder

Feldbinder är Europas största tanktillverkare och erbjuder transportlösningar till ett attraktivt pris och med hög kvalitet. Feldbinder tillverkar ca 1 800 enheter per år i sina fabriker i Winsen/Luhe och Wittenberg, Tyskland.

Vi är säljare för Feldbinder i Sverige & Norge.

+1,800

Fordon

2

Fabriker

20

Länder

EST. 1975

Feldbinders historia

Feldbinders företagshistoria började 1975 när Otto Feldbinder och Jan-Dirk Beckmann samlade sina filosofier och krafter. Individuell erfarenhet som erhållits genom försäljning och drift av silofordon gjorde det möjligt för dem att samla sin erfarenhet och kunskap. Den ursprungliga idén var att tillhandahålla kärl för styva fordon.

Den ursprungliga tillverkningsanläggningen, bestående av 3 anställda, var baserad i Drage, Nedre Sachsen nära Hamburg. Fem år senare, efter att ha flyttat till Hamburg-Hamm, sprack företaget ur alla sömmar. Vid den tiden producerade FFB, 120 enheter per år. År 1980 förvärvade det framgångsrika paret en 4 hektar stor mark i Winsen (Luhe), som har utökats till mer än dubbelt så stor som dess ursprungliga storlek och fortsätter att vara värd för huvudkontoret för Feldbinder Spezialfahrzeugwerke GmbH.

Winsen Luhe

Företagets moderfabrik, där även ledningsteamet är beläget, finns i Winsen (Luhe), nära Hamburg. En anläggning som täcker ett område på 90000 m² industriell mark, inklusive en hall med kranåtkomst på 27000 m², huserar verksamheter relaterade till bearbetning av aluminium för specialsilotruckar av vilken volym som helst. Förutom fordonsproduktionsprocessen huserar denna anläggning alla centrala funktioner relaterade till försäljning och administration, samt den centrala avdelningen för global försäljning av reservdelar.

Wittenberg

Denna anläggning täcker en yta på 110000 m² och är tillverkningsplatsen som huserar produktionen av specialtankbilar för vägtransport, som kan tjäna vilket ändamål som helst inom kemiska, livsmedels- och mineraloljeindustrierna. Anläggningen i Lutherstadt huserar också produktionen av silojärnvägsvagnar, tankjärnvägsvagnar, gasjärnvägsvagnar och containrar tillverkade av aluminium, rostfritt stål och titan.

Kontakta oss

Vad behöver du?

Få en offert
Genom att klicka på "Acceptera alla kakor" godkänner du att kakor sparas på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser.